Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3:1 «Μην μας ξεγράφετε!»

Γνωρίζοντας, στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, πως είναι οι αντικαταστάτες του ανταγωνισμού για τον τίτλο, ο Αλαφούζος μπορεί να ζει τις επόμενες ημέρες με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και ο Αναστασίου να δηλώσει με χαρά πως αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που προέβλεπε το πλάνο που τόσα χρόνια υπόσχεται!

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να διαδέχεται τον ΠΑΟΚ στη θέση του ανταγωνιστή για το ποιος θα πάρει το εφετινό πρωτάθλημα. Έχοντας ήδη μία ήττα από τον Πανιώνιο με 1:0 (προφανώς και η τελευταία) όπως κάποτε ο ΠΑΟΚ επί Στέφενς από τον Παναιτωλικό, γνωρίζει πως μπορεί να διατηρήσει την ανταγωνιστική συμπεριφορά μέχρι τον Ιανουάριο ή μέχρι το πρώτο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Κάπως έτσι, θα εξελιχθεί και το εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την ίδια ομάδα με πέρυσι, τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο πάγκο αλλά με μερικές τροποποιήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η εφετινή ομάδα ξεχωρίζει. Πώς; Άγνωστος ο ακριβής λόγος αλλά θα υποθέσουμε πως διαφωτίστηκε το μυαλό του Αναστασίου αλά Γκουαρδιόλα θα λέγαμε ώστε να μεταμορφώσει σχήματα, τακτικές και παίχτες σε ίδιες μηχανές αλλά περισσότερο παραγωγικές στο ελληνικό επίπεδο. Λογικό, από τα παραπάνω, να υπάρχει και το θάρρος και η θετική ψυχολογική υποστήριξη από πολλούς παράγοντες όπως ο Διαφωτισμός του προπονητού όπως λέγαμε και παραπάνω.

Επομένως, δικαιολογημένα να ζητωκραυγάζουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που ως φίλαθλοι (όπως κάθε φίλαθλος) να παραβλέπουν την εύνοια της ομάδας ή μια ξαφνική μεταμόρφωση να μην κινεί το μυαλό τους. Επίσης, δικαιολογημένα μπορούν να δηλώσουν από τη διοίκηση το «μην μας ξεγράφετε» προκειμένου να θρέψουν τον κόσμο με ελπίδες ώστε να κατανοήσουν πως ο Παναθηναϊκός θα πρωταθλητήσει στο εφετινό πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα όπως πέρυσι (!). Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλά και από την «αμνησία» των οπαδών, να ξεχνούν πως στην Ευρώπη η ομάδα τους έγινε της καρπαζιάς και να ξεδιπλώνει ένα επίπεδο δυναμικότητας που σε καμία των περιπτώσεων δεν ταιριάζει μ’ εκείνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια ο καθένας συνήθως κοιτάζει το συμφέρον του.

Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι κατά τα χρόνια της  απουσίας της ΑΕΚ από την Α’ Εθνική κατηγορία, διάδοχοί της ήταν οι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης. Τώρα αυτές οι ομάδες, πού είναι; Η απάντηση δική σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: